Scroll Top
MOVEMENT MEDICINE ™
„Ami igazán élővé tett, az a spirituális, a szent, és a fizikai, a szomatikus találkozása.”
(Susannah Darling Khan)

A Movement Medicine egy szabad tánc alapú mozgásmeditáció, amelyben a mozgás felszabadító ereje a sámáni szemlélettel és a modern idegtudomány felfedezéseinek mélységével ötvöződik. Azzal, hogy átadjuk magunkat a testből jövő mozdulatoknak, teret adunk az érzelmeink kifejezésének, a tapasztalataink feldolgozásának és végső soron egy teljesebb jelenlétnek önmagunkban és a világban.

A gyakorlásunk a nagyon is valóságos testi tapasztalatokban gyökerezik, nem elvont eszmékben és elméletekben. Egyszerű meghívásokkal, gyakorlatokkal segítjük a megérkezést önmagunkba, de semmi sem kötelező: ez egy megengedő, tágas tér, ahol ér pihenni, ér feküdni, ér lassan mozdulni, ér ugrálni és ér tombolni. A testen keresztül kapcsolódunk a lelkünkhöz, az intuíciónkhoz, az álmainkhoz – ahhoz, ami nagyobb nálunk, ahhoz, ami megtart.

A Movement Medicine nem terápia, de terápiás hatású. Az ősi sámán bölcsesség és a modern pszichoterápia tudományának találkozása életkortól, nemtől, testalkattól függetlenül mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy egyre inkább önmaga legyen, gyógyuljon, és egy teljesebb és kreatívabb életet éljen.
Nem tudod rosszul csinálni: ha tudsz mozdulni, táncolni is tudsz. 

A Movement Medicine alapítói, Ya’acov és Susannah Darling Khan 18 évig dolgoztak az 5Ritmus megalkotójával, Gabrielle Roth-al. Susannah tanult antropológiát, Gestalt terápiát, családállítást is, Ya’acovot sámánként ismerik és elismerik törzsi közösségekben Ecuadortól Lappföldig. Munkájuk inspirációs forrása a közös életük is: 33 éve tartó házasságuk, szülőségük, és mindaz, amit három évtizeden át együtt megtapasztaltak és létrehoztak.

Bővebben a Movement Medicine-ről, az alapítókról:

https://www.schoolofmovementmedicine.com

ys
HÍRLEVÉL

Iratkozz fel, hogy értesülj az eseményekről.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.