Scroll Top

Vizuális művészet

"A művészet célja nem egy pillanatnyi adrenalin-injekció kilövése, hanem inkább egy fokozatos, élethosszig tartó megteremtése a csodálat és a derű állapotának."
(Glenn Gould)

RAJZOLÁS TÁNC KÖZBEN

Nyomot hagyni a papíron: amióta az eszemet tudom, ez volt a legtermészetesebb kifejezési mód számomra. Játék, teremtés – a kreativitás és az önreflexió, néha öngyógyítás terepe. Amikor néhány évig gyerekeknek tartottam kreatív foglalkozásokat, csodálkozva láttam, hogy mennyi hiedelem, elfojtás, mennyi “nem vagyok elég tehetséges” akadályozza a legtöbb ember kreativitását.

Ezért természetes volt, hogy amikor elkezdtem táncokat tartani, mindig lett hely a falon egy papírnak: azért, hogy abban a szabad és kitágult állapotban, amit a mozgás teremt, legyen lehetőségünk ugyanolyan szabadsággal kifejezni magunkat vonalakkal, színekkel, formákkal is. Anélkül, hogy foglalkoznánk a produktummal, anélkül, hogy szépet akarnánk alkotni, csak hagyjuk, hogy a mozdulataink lenyomatokká váljanak a papíron. Mert rajzolni jó! És ezekben a kollektív alkotásokban is találkozunk,
összeérünk – pont úgy, ahogy a mozdulataink a térben.

INSTALLÁCIÓIM, GRAFIKÁIM A TÁNCOS VILÁGBAN

Évek óta készítek installációkat tánc műhelyekre. Izgat, hogy hogyan lehet olyan alkotást létrehozni, ami inspiráló, és támogatja a műhely témáját, de nem szűkíti be a tapasztalás lehetőségeit. Készítek grafikákat, grafikus jegyzeteket a Movement Medicine tanáraim online kurzusaihoz, ami bennem elmélyíti a Movement Medicine térképének ismeretét,
a résztvevőknek pedig segíti a megértést.

Kata művészete egy vibráló, kíváncsi kreativitást teremt a térben, ami mindig tökéletesen illeszkedik a műhely céljához. Ráadásul remek csapatjátékos, könnyű vele dolgozni.

Adam Barley, mozgásmeditáció tanár, a ZeroOne alapítója

Szeretjük, ahogy Kata a világos, vicces, kedves, és inspiráló képeivel pontosan illusztrálni tudja, amit kommunikálni akarunk.

Ya’acov and Susannah Darling Khan, a Movement Medicine alapítói

Számomra Kata művészete valahogy mindig új és ugyanakkor mégis megvan a saját, egyedi, könnyen felismerhető stílusa. Egyszerre tud tágulni abban, ahogy a műhely témájával dolgozik, és tud nagyon direkt is lenni. Mindig szeretek Katával dolgozni, és a szépség, amit teremt, bármilyen teret szent térré varázsol. A művészete szívnyitó és inspiráló.

Silvija Tomcik, 5Ritmus tanár

Az installáció-művészete lényegre törő! Egyszerű és mélyre ható. Nem kell azon gondolkodnod, hogy mit akart mondani:  az első pillanattól egy utazásra visz, kinyitva egy varázs-ajtót, meghívva, hogy csatlakozz hozzá.

Martina Motl, 5Ritmus tanár, művészettörténész

Mindig, amikor Kata művészetével találkozom, azt érzem, hogy bemozdítja, lángra lobbantja, inspirálja a táncomat. Mintha a saját lelkem lenne művészetbe öntve.

Adi Argov, 5Ritmus tanár, terapeuta

Kata művészete mélyen rezonál bennem. Szeretem, ahogy a különböző témák esszenciáját ragadja meg, és egyszerűséggel, egyértelműséggel, megérintő szépséggel fejezi ki azokat.

Irene Seewald, mozgásmeditációs esemény producer

INSTALLÁCIÓS GALÉRIA

(a képekre kattintva láthatod az adott műhelyre készített installáció többi részletét is)

Clear Filters
Vadul szeretni
Vadul szeretni
Megadás
Egy Törzs
A szándék ereje
Az életben levés öröme
Evolúció
Hadd legyen
Mi
Libido Alapok
Teljes szívvel
Kiviruló nőiség
Test, Szív, Elme, Lélek és Szellem
Engedély
Jelenlét
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.