Scroll Top

Test, Szív, Elme, Lélek és Szellem

Silvija Tomcik, Budapest, 2021

Ezen a műhelyen azt fedeztük fel, hogy az 5ritmus hogyan kapcsolódunk 5 különböző részünkhöz: a testünkhöz, a szívünkhöz, az elménkhez, a lelkünkhöz, és a szellemünkhöz. A mozdulatainkkal azt kutattuk, hogy az Áramlás hogyan lazítja fel a testet, a Staccato hogyan nyitja ki a szívet, a Káosz hogyan szabadítja fel az elmét, a Líra hogyan nyitja ki a lélek ajtaját és a Csend hogyan köszönti a szellemet.

Az installáció napról napra épült fel: ahogy a műhely 5 blokkjában végigmentünk az 5 ritmuson, úgy jelentek meg a ritmusokhoz kapcsolódó festmények. Nagy térben voltunk, ezért egyszerű és látványos képeket készítettem, amelyek mind az egyes ritmusok minőségeit hordozzák. A képek előtt, a földön lévő tárgyak a ritmusokhoz kapcsolódó elemeket idézték: a termőföld a Földet, a vörös rózsák a Tüzet, a vízzel teli tál (benne ásványokkal) a Vizet, a tollak a Levegőt, az ezüstös tányér az Étert.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.