Scroll Top

CSOPORTBAN

Clear Filters
JELENLÉT MOZGÁSBAN
Zárt csoportok
Just move
Everybody moves
sisterhood
Élőzenés alkalmak
JELENLÉT MOZGÁSBAN
nyitott Movement Medicine óra

Táncolunk, hogy megérkezzünk önmagunkba, hogy érzékeljük önmagunk teljességét. Táncolunk, hogy kapcsolódjunk egymáshoz, a világhoz, hogy teret adjunk annak, hogy felszínre bukkanjanak a testben mélyen szunnyadó érzések, mintázatok. Táncolunk, hogy kilépjünk a megszokott köreinkből és új mozdulatokat találjunk.

Egyszerű gyakorlatokkal segítjük mindezt, de semmi sem kötelező, és minden órán van tér és idő az instrukciók nélküli szabad táncra is. És van alkalom a rajzban való önkifejezésre is: mindig van a falon egy papír, amire szabadon rajzolhatsz tánc közben, engedve, hogy a mozdulataidból szülessenek a vonalak a papírra.

6-8 ALKALMAS CSOPORTOK

Ezek a csoportok azoknak szólnak, akik mélyebben szeretnék felfedezni a tánc iránti szeretetüket egy elkötelezett, kis létszámú csoportban. Egy zárt csoportban olyan bizalmat tudunk építeni, ami nagyobb biztonságot, és így több szabadságot ad. Szabadságot önmagunk és a kapcsolódásaink felfedezésre, szabadságot az önkifejezésre. 

A szabad tánc és a Movement Medicine gyakorlatai mellett a rajzolás, az alkotás kreatív eszközeit is használjuk, hogy szorosabb kapcsolatot építsünk önmagunkkal és a körülöttünk lévő világgal.  

JUST MOVE

szabad tánc, instrukciók nélkül

Téma nélküli tánc, nagyon minimális instrukcióval, helyet adva annak, hogy az mozdítson, ami ott van benned, ami hív, ami élő.

Ér pihenni, ér feküdni, ér lassan mozdulni, ér ugrálni és kiengedni magadból mindazt, aminek hét közben nem tudtál időt-helyet-figyelmet adni.

Itt is érvényes, hogy semmilyen táncos tudásra nincs szükség, ugyanakkor ha még nem voltál szabad táncon, legelső alkalomnak nem ezt javaslom: itt szinte semmi instrukció nincs, ami elsőre nem mindenkinek könnyű.

EVERYBODY MOVES

Movement Medicine kicsiknek és nagyoknak

Szabad tánc alapú mozgásmeditáció, ahová a felnőttek mellett bármilyen korú gyerekek is jöhetnek. Nem gyerekfoglalkozás, hanem egy lehetőség, hogy a táncolni szerető felnőttekkel egy térben ott lehessenek, és mozdulhassanak a gyerekek is. Gyerek nélkül is ér jönni, sőt!

Az előtérbe is ki lehet menni az alkalom alatt, ahol vannak rajzeszközök és papírok, idősebb gyerekeknek társasok és egy vagy két kedves fiatal lány, akivel kint is tudnak lenni a gyerekek.

SISTERHOOD

női műhelyek

Ezeken a műhelyeken olyan teret teremtünk, ahol előbújhatnak azok a részeid is, amik a hétköznapjaidban nem kapnak teret. Azok, amik nem férnek bele a szerepeidbe. Azok, amiket máshol nem biztonságos megmutatni. 

Azok, amik nem nőiesek – és azok is, amik túl nőiesek. Amik nem elég ilyenek és amik túlságosan olyanok.

Minden alkalom egy téma köré rendeződik, a tánc mellett dolgozunk mesékkel és alkotunk, rajzolunk is. Tápláló, megtartó, inspiráló női tér sok visszajáró résztvevővel.

(RÉSZBEN) ÉLŐZENÉS ALKALMAK

A szokásos zenei paletta mellett az élő gitárzene szépsége segíti az önmagunkhoz – és ezáltal egymáshoz – kapcsolódást ezeken a táncokon. Párkányi Gergely gyógyító dalai megnyitják a szívet, szépséggel és szeretettel töltik meg a teret.

Az óra bizonyos szakaszain élő zene van akusztikus gitárral, a többi részén pedig én teszek be zenéket, ahogy szoktam – ezekre is időnként rájátszik Gergő elektromos gitárral, vagy rádobolunk, összefűzve a lejátszott és a térben születő zenét.

Kata óráira járok megtalálni a válaszaimat, újratöltődni. Évek óta táncoltam már egyedül, de a melegség, befogadás, amivel Kata teret tart, olyan közeget teremt, ahol még annál is jobban önmagam tudok lenni, mint otthon, egyedül. Bevallom, otthon is úgy táncolok néha, hogy közben azt képzelem, a teremben vagyok.

Nagy Bernadett, négygyermekes anya, mozgás-facilitátor

Számomra Kata egy farkas-nő. Nagyon különleges az erőteljes jelenléte és sebezhetősége facilitátorként. Bátor és kib•szottul erős, miközben érzékeny és szeretetteljes: arra hív, hogy menj vele ezen az úton.

Luna Bürger, fotós, táncos

Azért szeretek Katához  járni táncolni, mert hiteles számomra. Őszintén vállalja  úgy a felszabadultságot, mint a törékenységet. Finom jelenléte átszövi a termet, egy biztonságos teret létrehozva, amiben én is megélhetem a felszabadultságot, még akkor is ha eredetileg fáradtan vagy lehangoltan mentem oda.

Kramer Zsolt, Scrum Master

Kata mozgása segít abban, hogy az igazi, belső mélységemből mozogjak, és ne csak egy könnyű “tralala-táncot” járjak. Mintha azt mondaná: “mutasd meg az árnyékaidat is, baby, elbírom.” Kíhívásokkal teli és biztonságos egyszerre. Azt érzem, hogy egy mély szeretet sugárzik belőle az emberek felé.

Barbora Jirsová, tanár, anya

Koreográfia nélkül segít abban, hogy elevenebben megtapasztalhatóvá váljon számomra a világ.

Matyus Dóra, képzőművész

Amikor Katával mozgok, akkor a Víz gyógyító erejével találkozom: egy elragadó keverékével a puha érzékiségnek, az örömteli kreativitásnak, a mélységes erőnek és biztonságos elengedésnek.

Alexandra Kort, mozgás-facilitátor, jógatanár, előadóművész

A Movement Medicine egy csodálatos lehetőség, mellyel közelebb kerülök természetes létezésemhez. Kata folyamatos alázattal, elfogadással,  játékossággal,  önazonosságával tölti a teret. 

Nagyné Drapkó Mónika, négygyermekes anya, jógaoktató

Szeretem, hogy őszintén, szerényen van jelen és úgy facilitál, hogy közben teljesen szabadon hagy, nem erőltet. Pont úgy lehetek ott, ahogy és amivel épp vagyok, a legnagyobb biztonságban.

Dohány Rita, squash edző, képződő integrál tanácsadó

Annyira jó megtapasztalnia egy gyereknek, hogy nem kell „jól” mozdulnia, hogy a felnőtt is keresi magát, „botladozik”, ki lehet magunkat próbálni. Vagy látni anyát felszabadultan tombolni. Vagy hogy lehet nemet mondani egy hívásra.

Nyerges Evelin, anya, óvónő, kisgyermeknevelő – az Everybody Moves-ról

Kata órái gyönyörű, gondosan megalkotott utazások a szívbe. Az érzékenységével és empátiájával biztonságos teret teremt, ahol azt érzem, hogy látnak, és el tudom engedni magam.

Sandro Monteiro, művész

Csodás élmény megélni hogy gyerekekkel is lehet olyan élményed amiről azt gondolnád, nem lehet velük, hogy látják Anyát egy más minőségben, hogy öröm, játèk és kapcsolódás van, hogy a gyerekek biztonságban érzik magukat egy elvileg idegen térben.

Sáreczky-Urbán Aliz, művész, anya – az Everybody Moves-ról

Anya, figyelj. Én a Katánál szeretek táncolni. Jegyezd meg és tartsd tiszteletben. Ott leülhetsz, felülhetsz, kimehetsz. Van elég helyed is. A Kata-tánc a jó nekem. Szerintem a tánc meg a torna barátok. Azt is csinálhatod minden nap.

Árnika, óvodás

Ha szeretnél táncolni – egy biztonságos, művészien megalkotott térben, amit csurig tölt a mozgás iránti szenvedély és varázslatosan változatos zenék, amik mind mozdulni hívják lábaidat; egy olyan nő által vezetve, aki ismeri az élet minden színét – akkor gyere Katához!

Maria-Carin Gala, chef, DJ

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.