Scroll Top

Emmával egyeztetve erre a műhelyre egy interaktív installációval készültem: különböző mozdulatokban lévő női alakok körvonalait festettem nagy papírokra, ezek kerültek ki a falakra. Ezekbe az alakokba rajzolták be a műhely alatt a résztvevők az álmaikat, a minőségeket, amiket szeretnének kivirágoztatni az életükben. Az első napon a termőföld is megjelent, egy állatcsigolyával, emlékeztetve bennünket testünk földjére, amiből az életünk kivirágzik. Később a földdel együtt kis növényeket is hoztunk be a közeli erdőből. A műhely elején a középen lévő alak egy bénító lenyomatokat hordozó alak volt, szövegekkel, festésekkel, rács-darabokkal a testén. Később kikerült középre egy nyitott, örömteli női alak, ebbe is belerajzoltak a résztvevők.

Kiviruló nőiség

Emma Roberts, Piliscsév, 2022.

“Szerelembe esni a lényünk alapjaival, önmagunk földjével.” Mi lenne, ha azt mondták volna neked, hogy a tested a legszentebb föld, amiből az életed kivirágzik? Milyen nő lennél most? Bátorság kell ahhoz, hogy ezt a kérdést körbejárjuk, mert a legtöbbünket olyan elképzelések és tapasztalatok formálták, amik éppen hogy elzárnak bennünket attól, hogy értékesnek érezzük magunkat. Ezek az elképzelések idővel alapvető hiedelmekké és sebekké váltak bennünk, amik aztán a kapcsolatainkban is teret kérnek maguknak. Hogy újra visszaszeressük magunkat a saját teljességünkbe, a testünkre értékként és szentségként tekintsünk – ez az a gyógyítás, ami át tudja alakítani a világot.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.