Scroll Top

Engedély

Silvija Tomcik, Budapest, 2022.

Van az elménknek egy része, mely arra van huzalozva, hogy engedélyt kérjen. Ahogy felnövünk, kívülről keressük az engedélyt, és érettségünkben eljön az ideje, hogy belülről kezdjük megadni magunknak ezt az engedélyt. Engedélyt arra, hogy önmagunk legyünk. Engedélyt arra, hogy mozogjunk. Engedélyt arra, hogy érezzünk. Engedélyt arra, hogy lélegezzünk, hogy a titokzatos kiszámíthatatlansággal együtt teremthessük saját élettapasztalatainkat, kevesebb helyet hagyva a hibáztatásnak és a kifogásoknak. Az egyik legkatartikusabb dolog, ha megengedjük magunknak, hogy teljes mértékben megtapasztaljuk, bármilyen állapotban is vagyunk.

Ez az installáció is fokozatosan épült fel, minden foglalkozáson a következő ritmusához kapcsolódó képpel bővülve. Az engedély témájának felfedezését inspirálta az 5ritmus térképe: az Áramlással a test és a félelem, a Staccatóval a szív és a harag, a Káosszal az elme és a szomorúság, a Lírával a lélek és az életöröm, a Csenddel az üresség. A párnán lévő szöveg Silvija egyik verse a Waves című könyvéből.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.