Scroll Top

A szándék ereje

Adam Barley, Yspertal, 2018.

Egy fókuszált műhely az év elején, hogy az álmainkat lehozzuk a földre és megerősítsük azokat a választásainkat, amik hatnak ránk, a világra, és mindazokra, akik fontosak nekünk. A mozgás hihetetlenül hatékonyan tud bekötni minket a valóságba, felszínre hozva, amiről nem is tudtuk, hogy van, és elengedve, amire már nincs szükségünk. Hallgassunk bele mélyen az álmainkba, jöjjünk tisztába azzal, amire vágyunk és adjunk mindent a az erővel teli, szenvedélyes pillanatnak: a Mostnak.

Az álmokból, a láthatatlanból, megfoghatatlanból testet öltő szándékok szimbóluma számomra a zen enso kör, amiből kettő készült: az egyik fekete alapon fehér, a másik fehér alapon fekete. Ezek egymással szemben voltak a térben, a látható és a láthatatlan párbeszédét szimbolizálva. A harmadik festmény egy íját megfeszítő női alakot ábrázolt. Kikerült még egy kis ceruzarajz is, amit Gémes Péter rajza alapján készítettem: ezen egy férfi ül kezébe egy íjat úgy tartva, mint egy hárfát. A szándék, a teremtés folyamatában lévő yin és yang minőségek jelentek meg benne, amikor ezeket az alakokat készítettem. Az erő témája természetesen hozta a fekete-fehér kontraszt használatát.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.