Scroll Top

Az életben levés öröme

Silvija Tomcik, Budapest, 2017

“Az emberek azt mondják, hogy mind az értelmet keressük az életben. Szerintem nem ez az, amit igazán keresünk. Én azt hiszem, hogy amit keresünk, az az elragadtatás, a gyönyör,
az életben levés öröme.”


Joseph Campbell

A magától értetődő, természetes gyermeki örömet szerettem volna megidézni az installációval: két nagy rajz készült, az egyik egy borús, sötét tájon mutat egy gyermeket, aki tele van élettel és örömmel; a másik a gyermeki képzelet tájaira visz: az egyik gyerekem rajza alapján készült. A levegő elem minőségét hordozó könnyű, pasztell színű drapériák, gyermeki kezek által színesre festett kövek, gyerekrajzok, színes lampinok egészítették ki a nagy rajzokat.

Ezen a műhelyen az életteliség és a szívünk jólléte felé fordultunk – ami segít, hogy autentikusan találkozzunk az élet hegyeivel és völgyeivel. Ez nem azt jelenti, hogy pozitív tapasztalásokat próbáljunk létrehozni, hanem azt, hogy észrevegyük azokat, amik már ott vannak. Hogy kinyíljunk a jóság felé. Ott van az izgatottság a félelmünkben, a szenvedély a haragunkban, a megújulás a szomorúságunkban. Annyiféle árnyalata van az örömnek!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.