Scroll Top

Hadd legyen

Silvija Tomcik, Budapest, 2018

“Engednünk kell, hogy az érzelmeink felszínre kerüljenek, meg kell ismernünk őket és hagyni, hogy áramoljanak az életünkben: hogy attól féljünk, ami tényleg fenyeget bennünket; hogy arra legyünk dühösek, ami fenyegeti az integritásunkat; hogy sírjunk, amikor fáj valami; mosolyogjunk, amikor minden jól megy; és törődjünk mások valódi szükségleteivel.”


(Gabrielle Roth)

Ahogy a testünk mozog, úgy az érzelmeink is mozognak. Ezen a műhelyen az érzelmeink mozgására figyeltünk. Végigtáncoltuk a szív vidékeit, megtapasztalva azt, ahogy a félelem vigyáz ránk, a harag megvéd bennünket, a szomorúság felszabadít, az öröm felemel, az együttérzés összekapcsol.

Az installáció készítésekor az érzelmekre úgy tekintettem, mint a szívünk időjárásaira: bárányfelhők, viharok, eső, ragyogó napsütés, tiszta ég. Áttetsző pauszpapír-csíkokra dolgoztam szénnel és krétával. Volt tere a lehetőségeknek is: egy üres fehér alapon lévő pauszpapírra tettem egy képkeretet, ezzel teret hagyva a képeken szereplő alap-érzelmek mellett minden finom árnyalatnak: bárminek, ami megjelenhet bennünk. A Let it be feliratú poharat Silvija hozta az installációba.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.