Scroll Top

A workshop témájára és Adamre hangolódva egyértelmű volt, hogy valamilyen kalligrafikus ecsetvonásos, zen hangulatú installációt fogok készíteni. Színátmenetes ecsetvonást szerettem volna, ezért egy speciális fedőfestéket használtam, amivel azt a területet festettem be a papíron, amit nem akartam megfesteni: így tudtam kavargó színeket létrehozni az ecsetvonáson belül. A jelenlét finom és érzékeny minőségei miatt világos kékes-zöldes színeket használtam, ugyanakkor élénk színeket, hogy a jelenlét erejét is felidézzem. Szerettem volna ennek a képnek a fordítottját is elkészíteni, fehér ecsetvonásokkal és körülötte kavargó színekkel – de nem tetszett a végeredmény. Ezért azt a festményt felvágtam kis négyzetekre, mindegyikre egy tépett egyszínű papírdarabot ragasztottam, hogy valamilyen ecsetvonás-szerű határozott gesztus jelenjen meg rajtuk; és ezeket a kártyákat a műhely második napján felakasztottam a nagy festmény két oldalára és más helyekre a térben. Aztán egy mozgásos gyakorlat után Adam arra kérte a résztvevőket, hogy válasszanak egy kártyát, írjanak egy felismerést a hátoldalára (nyilván ennél pontosabb instrukció volt arról, hogy mit) és valaki más kártyáját akasztottuk fel aztán a térben egy új helyre. A kártyáját aztán persze magával is vihette mindenki.

Jelenlét

Adam Barley, Graz, 2023.

Amikor az ismeretlennel nézünk szembe minden szinten, amikor félünk, fájunk vagy dühösek vagyunk – ilyenkor van szükségünk szilárd talajra a lábunk alatt. Ilyenkor van szükségünk az ösztönös igazságérzetünkre, hogy utat találjunk a sötétben. Ilyenkor van szükségünk egymásra, hogy számon tartsuk és ünnepeljünk az áldásainkat. Ilyenkor van szükségünk egy megtartó gyakorlásra, hogy a nehézségeket lehetőségekké alakítsuk. A középpontunkban állva, két lábbal a földön, nyitott kezekkel, tisztán látó szemekkel. Képesen arra, hogy azt tegyünk, amit mélyen legbelül helyesnek érzünk, akkor is, ha nehéz – az élet és a szeretet szolgálatában, Tegyük ezt: táncoljunk. Legyünk mozdulatlanok. Mondjuk ki az igazságot. Fejlődjünk. A jelenlét pillanata a Most.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.