Scroll Top

Megadás

Silvija Tomcik, Bécs, 2017

Ez a műhely a káoszról szólt, ami az abszolút megadás és mély elengedés ritmusa: eltűnünk a táncban, de előbb az egónknak félre kell állnia az útból. Elengedünk, kirázunk mindent, amihez ragaszkodunk, mindent, ami megköt minket és ünnepeljük ezt a kiüresedett állapotot. Végigmozdulunk az azonosulásaink minden rétegén, a kontrollt elengedve, a középpont felé mozdulva. A káosz a maszkulin és a feminin egységéből születik: a szeretők önátadásából. Azt gyakoroljuk, hogy jelen legyünk a vihar közepében, hagyva, hogy szétessen minden körülöttünk. Átadjuk magunkat a tánc vadságának, ami tervezhetetlen és megismételhetetlen.

Silvija megadással és önátadással teli tánca inspirálta ezt az installációt: a mozdulatokat egymásra festettem, hogy felidézze a mozdulatok áramló folyékonyságát. A textilt a festés előtt batikoltam, a véletlenből születő foltokkal is erősítve a káosz kiszámíthatatlanságának érzését. Kövekre rajzolt testrészek és könnyed tollak egészítették ki a festményt, minden testrészünk, minden porcikánk, minden sejtünk megadását idézve. Az 5ritmus térképén a káoszhoz tartozó érzelem a szomorúság, ezért is lett az installáció színvilága szürkés-feketés.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.