Scroll Top

Egy Törzs

Fejér Péter, Verőce, 2017.

A magyarországi táncos törzs nyári elvonulása, már több, mint 10 éve minden nyáron, a Dunakanyarban. Közös a múltunk, közös a jövőnk, egy bolygón osztozunk. Egyre jobban egymásra vagyunk utalva, és ezért egyre fontosabb, hogy fejlődni tudjunk a közösségi mivoltunkban. A közösségek fejlesztésére pedig szintén igaz, ami az egyéni fejlődésre: ha tartós változásra vágyunk, akkor meg kell találnunk benne az örömöt. Az Egy törzs táborok ezt hozzák el nekünk évről évre: az örömteli közösségi létezés valós tapasztalatát.

Ennek az installációnak a kör-motívum és a természetes anyagok a fő elemei. Ahogy a sok egyénből egy nagy közösség születik, úgy születnek a formák sok kis pontból. Abban az évben a tábor szórólapján egy színes kövekből kirakott kör volt, ezt próbáltam megalkotni ásványokből, kövekből. Ez a tábor a hegyek és a Duna közelében a természettel való egységről is szól, ezért is használtam föld-színeket, természetes anyagokat. A festményen lévő alakokat inspiráló táncosok a budapesti 5ritmus közösség tagjai sok éve. Ez a kép aztán pólóra is került abban az évben.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.