Scroll Top

A világ és én – egész napos önismereti műhely mozgással és szavakkal

“Hiába fürösztöd önmagadban,
Csak másban moshatod meg arcodat.”

(József Attila)

Én és a világ – A világ és én: egymás tükrei. Nemcsak ezek a szavak, hanem mi magunk, emberek is tükrözzük egymást. Nem is tudjuk nem tenni, ha már egyszer jelentéskereső társas lények vagyunk. Annál inkább tudjuk tudatosítani, fejleszteni, csiszolni ezt a képességet Milyen az, amikor a lehető legtisztább ez a tükör? Milyen az, amikor nemcsak arra használjuk, hogy a már unásig ismert részeinket nézegetjük benne, hanem meglátunk valami igazán újat és lényegit? Milyen az, ha teljes valónkkal beleállunk a tükrözésbe? Tengelyesen. És ehhez még dobbantani sem kell, lehet, hogy elég egy apró, de bátor, egyenes lépés. Hiszen “Légy egy fűszálon a pici él / S nagyobb leszel a világ tengelyénél.”

Április 7-én folytatjuk az Én és a világ mini-műhelyen megkezdett kutakodást: tovább mélyítjük a medret, ami teret ad a világ tarka örvénylésének, és kiélesedett érzékekkel figyelünk, hogy pillanatról pillanatra megtaláljuk benne a tengelyünket. A dinamikus egyensúlyt – talán éppen mozgás és szavak között.
A szó szoros értelmében tág terünk lesz bejárni ezt az utat, amiben sok kapcsolódáson keresztül tükrözünk és tükröződünk. Lesz zene. Lesz érintés. Lesznek párosok. Lesznek kiscsoportok. Lesz egy kör. A mi körünk. Biztonságos, felfedezésre hívó, inspiráló. Emberek, akikben megmoshatod az arcodat.

Helyszín: Budapest Kortárstánc Főiskola, Budapest, Perc utca 2.

Hozzájárulás:
Teljes ár: 24.000 Ft, amit a helyszínen, készpénzben kérünk fizetni.
Előjelentkezési ár április 3-ig: 20.000 Ft, 4.000 Ft vissza nem térítendő előleg befizetésével.

Kedvezményes ár: ezt az egész napos műhelyt megelőzi egy esti mini műhely március 26-án:
https://katamathe.com/events/en-es-a-vilag/.

Jöhetsz bármelyikre, egyik sem feltétele a másiknak, de ha részt veszel az esti műhelyen és utána úgy döntesz, hogy jössz erre az egész naposra is, és készpénzben befizeted annak a részvételi díját, vagy 4000 Ft előleget, akkor az egész napos műhely ára neked 16.000 Ft.

Regisztráció: https://forms.gle/Wh8G4SFtx7PcCvcs7

A csoportvezetőkről:

Máthé Kata: 18 évesen voltam először önismereti csoporton, 10-15 éve rendszeresen jártam pszichodrámára és bodyworkre is, de az igazi transzformációt a szabad tánc alapú mozgásmeditációk hozták. Sok év gyakorlás után két éve elvégeztem a Movement Medicine tanárképzést, és elkezdtem tanítani. A bennem élő irodalmár és képzőművész ugyanakkor folyamatosan keresi a spontán mozdulatok, az ösztönös alkotás, és az igazság kimondásának találkozási lehetőségeit – vagyis a lehető legigazibb, legvalódibb jelenlét megnyilvánulásait. Ezért örülök ennek a közös műhelynek, ahol több verbális reflexió, több beszélgetés mélyíti majd a mozgásmeditációs tér szövetét.

Virágh Szabolcs: több mint 15 éve vezetek csoportokat, és jobban élvezem, mint valaha. Pszichodramatistaként intenzíven keresem azokat az irányokat, amik mozgásba hozhatják egy csoport vagy egy egyén erőforrásait, hogy az eddiginél teljesebb módon kapcsolódjon az élethez. A szabad/tudatos táncok gyakorlata minderre egy rendkívül hatékony keretet biztosít, ahogy az elmúlt 10 évben ezt saját élményként megtapasztaltam számtalan 5Ritmus, Movement Medicine workshopon vagy éppen kontakttáncos foglalkozáson. Így vált kiemelt célommá, hogy beépítsem a szó szerint értett mozgást a dramatikus munkába, és ennek az útnak egy fontos állomása most ez a workshop.

Dátum

2024 ápr 07
Lejárt!

Idő

10:00 am - 5:30 pm

Költség

HUF24,000.00

További Információk

Facebook esemény

Címkék

Movement Medicine

Helyszín

Budapest Kortárstánc Főiskola
Perc u. 2, 1036

Szervező

Kata
Email
kata@katamathe.com

További szervezők

Virágh Szabolcs
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.