Scroll Top

Én és a világ – önismereti műhely mozgással és szavakkal

“Énem:
gömb-alakú otthonom.
Ha kitekintek a résen,
a tarka világot láthatom
örvénylésben.”
(Weöres Sándor: Én és a világ)

 

Hogyan tudok közelebb kerülni ahhoz, ami a gömbön belül van? Hogyan tudnak a sokszor bejárt útvonalak új irányok izgalmával telitődni? Hogyan válhat az ismerősség valódi biztonsággá, a feszesség mozdulattá?
És ha mozdulok, hogyan tudom azt tudatosítani? És megmutatni? Magamat a tarka, örvénylő világnak. Hogyan tudok hatni, és befogadni a hatást? Együtt mozdulni a kívülről jövő impulzusokkal. Stabilan, de nem statikusan, erőt sugározva, de nem mereven.
Ezt a dinamikus egyensúlyt keressük majd ebben a 3,5 órában. Egyénileg, mindenki a magáét, és közösen, egymás támaszaiként, használva a csoport megtartó erejét. Mozgunk, mozdulunk, táncolunk sokat, és egy hagyományos szabadtáncos alkalomhoz képest nagyobb hangsúlyt teszünk a tudatosításra és a reflexióra. Kutatva, hogy miként támogatja a testben megélt élményeket a verbális megosztás, és azt hogyan mélyíti tovább az újrainduló mozgás a körkörös áramlás jegyében.
Éppen úgy, ahogy nézek kifelé a résen, és közben magamra figyelek. Belső tájakon utazom, és közben érzékelem a külső tágasságot – magamat és a világot egyszerre, egységben.

 

Április 7-én egy egész napos workshoppal folytatjuk a megkezdett munkát: tovább mélyítjük a medret, simítjuk a gömböt és tágítjuk a rést, hogy egyre élesebben és tisztábban érzékeljük a tarka világ örvénylését és benne magunkat. Erről az eseményről hamarosan jelentkezünk részletekkel.

 

Helyszín: Magnet Közösségi Ház, Juhar terem

 

Hozzájárulás: 8.000 Ft

 

 

A csoportvezetőkről:

 

Máthé Kata: 18 évesen voltam először önismereti csoporton, 10-15 éve rendszeresen jártam pszichodrámára és bodyworkre is, de az igazi transzformációt a szabad tánc alapú mozgásmeditációk hozták. Sok év gyakorlás után két éve elvégeztem a Movement Medicine tanárképzést, és elkezdtem tanítani. A bennem élő irodalmár és képzőművész ugyanakkor folyamatosan keresi a spontán mozdulatok, az ösztönös alkotás, és az igazság kimondásának találkozási lehetőségeit – vagyis a lehető legigazibb, legvalódibb jelenlét megnyilvánulásait. Ezért örülök ennek a közös műhelynek, ahol több verbális reflexió, több beszélgetés mélyíti majd a mozgásmeditációs tér szövetét.

 

Virágh Szabolcs: több mint 15 éve vezetek csoportokat, és jobban élvezem, mint valaha. Pszichodramatistaként intenzíven keresem azokat az irányokat, amik mozgásba hozhatják egy csoport vagy egy egyén erőforrásait, hogy az eddiginél teljesebb módon kapcsolódjon az élethez. A szabad/tudatos táncok gyakorlata minderre egy rendkívül hatékony keretet biztosít, ahogy az elmúlt 10 évben ezt saját élményként megtapasztaltam számtalan 5Ritmus, Movement Medicine workshopon vagy éppen kontakttáncos foglalkozáson. Így vált kiemelt célommá, hogy beépítsem a szó szerint értett mozgást a dramatikus munkába, és ennek az útnak egy fontos állomása most ez a workshop.

Dátum

2024 márc 26
Lejárt!

Idő

6:00 pm - 9:30 pm

Költség

HUF8,000.00

További Információk

Bővebben

Címkék

Everybody Moves

Helyszín

MagNet Közösségi Ház
Budapest, Andrássy út 98, 1062
Honlap
https://magnethaz.hu/

Szervező

Kata
Email
kata@katamathe.com

További szervezők

Virágh Szabolcs
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.