Scroll Top

A kapcsolódások ereje

Semmi varázslat - egyszerű emberi kapcsolódások, gesztusok, segítő kezek, ölelések, összekapcsolódó tekintetek.

És közben lehet, hogy de, ez nagyon is sok: a lehető legtöbb.

Esther Perel szerint

a kapcsolataink minősége határozza meg az életünk minőségét.

Ezen tűnődtem ma el, hogy ez is egy nagy ajándéka a táncnak. Annyi mindent átélünk együtt a táncos terekben, annyiféle érzelmi állapotban vagyunk egymás mellett, hogy szinte elkerülhetetlenül szövődnek mély emberi kapcsolódások.

Nagyon vártam a tegnapi táncot. Aztán amikor megérkeztem a terembe, hirtelen nagyon sebezhetőnek éreztem magam. A szokásos segítőim nem tudtak jönni, hirtelen nagynak tűnt a terem, kiszámíthatatlannak minden – én meg kicsinek és törékenynek. Nem hadakoztam az érzés ellen, de azért vágytam rá, hogy az óra elejére visszataláljak a stabiltásba és egy biztonságos térrel várjam a táncosokat. Végül nem kellett hozzá sok: amikor megérkezett a harmadik visszatérő, ismerős táncos, vele megérkezett az én biztonságérzetem is.

Olyanok, amikben önmagunk lehetünk:

sebezhetően, haragosan, stabilan, törékenyen, bárhogy. Olyanok, amikben egy tekintet is biztonságos kikötő tud lenni.

Hála minden táncosnak, akikkel tegnap együtt mozdulhattunk, lélegezhettünk, rajzolhattunk.

Folytatjuk.

Kapcsolódó írások

Clear Filters
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.